Hvornår Opstod Gospel?

Viden
October 13th, 2020

Gospel er et koncept, vi ikke dyrker i særlig høj grad her i Danmark. Det er i langt højere grad en amerikansk ting, der bruges i kirker. Man kan sammenligne det med, at vi i Danmark synger salmer. Gospel betyder i øvrigt noget så flot som “godt budskab”. 

Hvornår startede gospel? Gospel startede tilbage i slutningen af 1800-tallet, hvor det var en religiøs sang, der blev sunget af de protestantiske bevægelser og grupper i USA. I dag bliver gospel i høj grad forbundet med den afroamerikanske befolkning. 

Gospel er altså en kristen musikgenre, der mest af alt kommer fra de sorte kirker, altså kirker, hvor medlemmerne var afroamerikanske. Gospel kan både fremføres i et kor og i form af solosang, dog er koret den mest populære måde at fremføre gospel. 

I Danmark har gospel aldrig været dyrket på samme måde som i USA. Det har i langt højere grad været en form for koncertmusik, eksempelvis ved kirkekoncerter. 

Gospel blev en form for fællesskab for de slaver, der blev tvunget til at arbejde som slaver i USA. Gospel blev en fusion mellem de afrikanske rytmer, som de havde med fra Afrika, kombineret med den kristendom, der blev eksponeret for gennem deres hvide ejere.

Næste indlæg