Hvor Startede Gospel?

Viden
November 30th, 2020

Gospel er i dag en meget udbredt og vigtig del af mange kirkes gudstjenester. Heriblandt er det især de sorte kirker, der bruger gospel som en vigtig del af deres gudstjenester. Men hvor startede den fængende sang, og hvem står egentlig bag? Dette er de spørgsmål, som vi vil besvare i denne artikel.

Hvor startede gospel? Gospel startede i den form som vi kender i dag i USA, nærmere bestemt i byen Chicago. Rent tidsmæssigt så befinder vi os i starten af 1930’erne, hvor den tidligere blues sanger Thomas A. Dorsey begyndte at skrive de senere så populære gospelsange. I starten var mange kirker meget skeptiske over for den nye type, men den blev hurtigt populær i alle storbyerne, hvor den i dag udgør en vigtig del af de fleste sorte kirker i USA.

Selvom det nu engang er sådan, at mange af de ting, som de gør i USA, senere spreder sig til resten af vesten, så har det ikke helt være tilfældet med Gospel. Selvom det er populært over hele USA, så er det aldrig for alvor nået til Europa og Danmark.

Hvis man virkelig vil opleve autentisk gospel, så skal man altså til USA. Allerhelst i en sort kirke i Chicago, hvor der bliver sunget med en kraft og sjæl, som vi ikke ser herhjemme.

Næste indlæg