Hvor Kommer Ordet Gospelsang Fra? Få Svaret Her

Viden
June 22nd, 2021

Har du gået og tænkt på hvad gospel er? Det ligner en form for kor, men hvad er det specifik? I dette blogindlæg vil jeg fortælle hvad gospel er og hvordan det kom frem i verden. Find svaret forneden.

Gospel er en musikgenre som oftest forbindes med kirken.  Det blev bragt frem i lyset af de sorte kirker i USA. Altså kirker hvor størstedelen af dem var afroamerikaner. 

Gospel udføres enten i kor eller solo, hvor man bruger sine vokaler og sommetider kun et enkelt akkompagnement. Genren læner sig tæt op ad spirituals, blues, pop og endda rock. 

Selve ordet gospel kommer fra det engelske ord evangelium, som er et kristeligt ord og betyder gode nyheder fra gud. Derfor forbinder man gospel ofte med kristendommen og kirker. 

Teksterne i gospelsange handler hovedsageligt også om forkyndelser af evangelierne eller en anden form for lovprisninger af de højeste magter. Derudover handler sangteksterne oftest om frelse og udfrielse. 

Genren kom til verden i slutningen af 1800-tallet i USA. Det var i disse årstal, at slaveriet i USA begyndte at ophøre. 

Det tog dog stadig lang tid for afroamerikanerne at bygge deres kultur op igen og fattigdommen var ikke noget man lige kunne slippe for med det samme, derfor var det også de fattigere der tog genren til sig og udviklede den hen over årene. 

Næste indlæg