Hvor Stammer Gospel Fra?

Viden
February 4th, 2021

Gospel siges at være udviklet i kirker, hvor forsamlingerne var afroamerikanere. Nærmere betegnet i kirkeforsamlinger i USA

Gospel er en musikgenre, som kan blive sunget i kor eller som solosang. Musikgenren bliver ofte sammenlignet med at have træk til blues med små grene til pop og rock. Selve indholdet i meget gospel, der eksisterer, har ofte et religiøst perspektiv. Et eksempel herpå er, at der blev brugt gospelsang til Nilson Mandelas begravelse.

Ordet 'Gospel' kommer fra det engelsk ord for evangelium, som betyder 'gode nyheder'. Her er vi dog stadigvæk i det religiøse perspektiv. 

Nogle af de mest kendte gospelsangere er Mahalia Jackson, Andrae Crouch og Elvis Presley.

Musikgenren har også taget sit indtog i Danmark, hvor det bliver mest brugt til kirkekoncerter. Jeg har selv været til nogle gospelkonceter og det er helt klart et besøg værd. Man smiler mere eller mindre igennem hele koncerten og alle er klar til at danse, hvis muligheden byder sig. Det er en anden måde at gå i kirke på, end hvad vi ellers kender til. Selvom musikken stadigvæk har det religøse perspektiv, bliver det bare fremstillet på en meget anderledes og mere spændende måde.

Der findes også danske repræsentanter af musikgenren, nemlig Etta Cameron og Marie Carmen Koppel. 

Tænker du ikke, at en tur i kirke lige er noget for dig, kan du også se film, hvor gospel er i centrum. Blandt andet "Halløj i klosteret" med den altid energiske Whoopi Goldberg i hovedrollen er en klar anbefaling herfra.

Artiklen er bragt og udgivet i samarbejde med Perlen Odense, hvor du kan købe et stort sortiment med Pernille Corydon. Heraf markatet på indholdet.

Næste indlæg